Profesjonalny piec wsadowy

W piekarniach bardzo często korzysta się z nowoczesnych pieców wsadowych. To rozwiązanie jest bardzo praktyczne i ekonomiczne. Są to piece zasilane prądem elektrycznym, dlatego straty energii są tutaj bardzo małe.

Dzięki zastosowaniu nowoczesnych rozwiązań można liczyć na bardzo małe zużycie prądu i na duże zyski. w przypadku piekarni czy cukierni ma to bardzo duże znaczenie. Trzeba przeglądać oferty z takimi piecami wsadowymi, które gwarantują nam jakość na bardzo wysokim poziomie.

Z jednej strony chcemy zarobić, a z drugiej strony chcemy żeby urządzenie było bardzo trwałe, dlatego bardzo duże znaczenie ma to, jakiego producenta nosi logo. Im bardziej znana firma tym lepiej dla nas, bo wiemy, że taki piec na pewno spełni normy ekologiczne i będzie bezpieczny w działaniu. Jeśli jest od znanej firmy to ma gwarancje i będzie bardzo wytrzymały. Każdego dnia, kiedy będziemy w takim piecu piec będzie się on zwracał i to dla nas ma największe znaczenie.

Parametry pieca elektrycznego wsadowego

Rozmiar można dopasować do własnych wymagań, bo są modele mniejsze jak i większe. Moc pieca też jest bardzo różna, dlatego trzeba się zorientować w tym temacie, a wtedy wybierzemy to, co dla nas jest najlepsze. Piec, który pochodzi od znanej firmy został tak stworzony żeby miał możliwość optymalizacji mocy „ECO”. To pozwala na zużycie tylko połowy mocy, którą piec ma przy zachowaniu takiej samej wydajności. Do wyboru mamy piece, które są wyposażone w 3,4 albo pięć komór. Trzeba sprawdzić, co nam się przyda i jakie konkretnie mamy oczekiwania. W ten sposób uda nam się dopasować piece wsadowe elektryczne do siebie. Chodzi o to żeby piec nie był za mały, bo wtedy nie będzie wydajny. Nie ma też sensu kupować bardzo dużego pieca skoro będziemy go zapełniać w połowie. Szkoda wtedy energii elektrycznej i pieniędzy na rachunki. Im lepiej wybierzemy jeden z dostępnych modeli tym lepiej dla nasz i naszych zysków. To nie może być przypadkowa decyzja, ale taka, którą podejmiemy po dogłębnej analizie.